Breaking News

ေဖ့စ္ဘြတ္ေပၚ ကိုယ္block လုပ္ခ်င္တဲ့သူကို သူမသိေစဘဲ block လုပ္ႏုိင္တဲ့ နည္း (၁) နည္းNews,



ေဖ့စ္ဘုတ္ကေန friend တစ္ေယာက္ေယာက္ကို အျပီးသတ္ဖယ္ရွားဖုိ႔ လုံးဝစိတ္ပုိင္းျဖတ္ထားပါက restricted list ထဲ ပို႔ႏုိင္ထားပါတယ္။ Unfollow နဲ႔မတူတာက ပို႔စ္ကို public မလုပ္ဘူးဆုိရင္ restricted list က friend ကုိ မိမိတင္လုိက္တဲ့ ဘယ္ပို႔စ္ကိုမွ မျမင္ရေအာင္ လုပ္ေပးပါတယ္။ ဒီရုိးရွင္းတဲ့ အဆင့္ (၃) ဆင့္ကို ေလ့လာၾကည့္ရေအာင္။

၁။ အရင္ဦးဆုံး friend ရဲ႕ ပရိုဖုိင္းထဲ သြားရပါမယ္။

၂။ သူ႔ရဲ႕ Friend tab ကို ကလစ္ေပးျပီး က်လာတဲ့အထဲကမွ "Add to another list" ကုိ ေရြးျပီး တစ္ခ်က္ႏွိပ္ပါ။

၃။ Restricted list ထဲ ထည့္ရပါမယ္။

ျပီးသြားျပီဆိုရင္ အဲဒီလူဟာ သင္ ပို႔စ္တင္သမွ် ေတြ႔ႏုိင္ေတာ့မွာ မဟုတ္ပါဘူး။ Friend ျဖစ္ေနေသးေပမယ့္ friend အျဖစ္ ရုတ္သိမ္းျခင္းကိစၥမ်ိဳးလည္း မလုပ္ထားတာေၾကာင့္  အေျခအတင္စကားမ်ားစရာ မလုိအပ္ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ တစ္ခုေတာ့ သတိထားရမွာက ပုိ႔စ္တစ္ခုခုတင္ျပီး public လုပ္ထားမယ္ဆုိရင္  ျမင္ေတြ႔ႏုိင္တယ္ဆုိတာ သိထားရပါမယ္။

ဒါမွမဟုတ္ အဆက္အသြယ္ျပတ္လုိတဲ့ friend ေတြကို Restricted list ထဲ ေနာက္တစ္နည္း ထည့္ႏုိင္ပါေသးတယ္။ News Feed ေပၚ Friend List ကို ႏွိပ္။ Restricted list ကို လုိက္ရွာျပီး ႏွိပ္ရပါမယ္။ ျပီးရင္ သူတုိ႔ profile ထဲ သြားစရာမလုိပဲ list ထဲ သြင္းႏုိင္ပါျပီ။

Ref: Popsugar